MAJA ZWEMBADTECHNIEK BV

Zwembad
tussen vlonders

Bekijk meer projecten

Binnenbad
met stijl

Bekijk meer projecten

Showroom
Open op afspraak

Klik hier voor informatie

Zwembad
met mozaiek

Bekijk meer projecten

Showroom
Open op afspraak

Klik hier voor meer informatie

Onderhoud

Het langst plezier van uw zwembad behoudt u door goed onderhoud, maar wat houdt dit nou precies in?

Zwembad onderhoud

Onderhoud zwembadinstallatie

De pomp van uw zwembad zorgt ervoor dat het water door de filters gaat, zodat kleine onzuiverheden uit het water worden gefilterd. De skimmers zuiveren het zwembadwater van vliegjes, bladeren en ander klein vuil. Dit zwembad onderhoud gebeurt automatisch door de technische installatie van uw zwembad.

Maar dit is natuurlijk niet het enige dat er moet gebeuren om de waterkwaliteit van uw zwembad te behouden. Het is ook erg belangrijk dat u op tijd de juiste chemicalieën en schoonmaakmiddelen toevoegt aan het zwembadwater. Een grote afwijking in de PH- en chloorwaardes van het zwembadwater kan leiden tot irritaties van de huid, ogen en oren. Meet daarom u zwembadwater 1 keer in de week de PH- en chloorwaardes. Een goede PH waarden ligt tussen de 7.2 en 7,4, vrije chloor ligt tussen 1 en 2 mg./liter.

Wanneer u wekelijks uw zwembadfilter terugspoelt, wordt er een forse hoeveelheid water ververst. Dit is nodig om het gebonden chloorgehalte laag te houden. Natuurlijk is er ook veel op het gebied van zwembad onderhoud om een en ander te vergemakkelijken, zoals: schepnetten, borstels, bodemzuigers, automatische bodemzuigers, etc. Uw zwembad heeft twee keer per jaar groot onderhoud nodig, het zwembad dient dan winter- en/of zomerklaar gemaakt te worden. Voor zwembad onderhoud kunt u bij Maja Zwembadtechniek terecht, want ook uw (openbare) zwembad kunnen wij voor u onderhouden.

Contact opnemen

Als u vragen heeft of het onderhoud wil laten inplannen door ons, neem dan gerust contact met ons op.